Použití oleje
Lahodné a 100% přírodní Kisima oleje zaujmou lahodnou chutí, příjemnou vůní i netradiční barvou. Netradiční olej překvapí chuťové buňky vás i vašich blízkých. Používáme je ve studené kuchyni, protože vyšší teploty by znehodnotily látky v nich obsažené.

Ve vaší kuchyni má jistě své místo olivový olej, který je přece zdravý a používá ho každý, tak proč experimentovat. Třeba proto, že kvalitní olivový je vždy nahořklý, zatímco Kisima oleje mají mnohem jemnější, přesto specifickou chuť, která se nebije s dalšími surovinami, ale příjemně je doplní a udělá i z obyčejného jídla jedinečné.
Na lžičku
- Jak nejraději užívají Kisima olej naši klienti na Ukrajině? Úplně jednoduše, každý den si ho nalijí na lžičku. Je to jejich verze multivitaminových tabletek z lékárny. Pokud víte, že dnes nestíháte, nebo jste třeba jen zvědaví, můžete si dát Kisima olej takto. Nebojte, rozhodně to není žádné utrpení, jako polykání rybího tuku. Právě naopak!
S čerstvým pečivem
- Pokud milujete čerstvé, křupavé pečivo, určitě jste si ho už někdy vychutnávali jen s olejem nebo máslem. I Kisima olej si rozumí se skvělým chlebem či bagetkou, ať už chcete rychlou svačinu nebo hostíte přátele a chystáte obložený talíř. Naservírujte dýňový olej do mističky a nabídněte svým blízkým něco netradičního.
Do salátu
- Oba naše oleje krásně oživí jakoukoli zeleninu, klidně i tepelně opracovanou. Můžete olej použít samotný, nebo vytvořit dresing. Zkoušejte olej kombinovat třeba s bylinkami, octem, citronovou šťávou, nebo dalšími ingrediencemi, které máte rádi.
Do kaše
- Máte rádi ovesné kaše? Zatímco dýňový olej využijete, pokud je máte rádi naslano, ke sladkým se hodí zase olej z vlašských ořechů. Pak už jen doplňte oblíbenými surovinami, na které jste zvyklí, a nechte se příjemně překvapit, jak Kisima olej pozvedne vaši kaši na jinou úroveň.
Na předkrm
- Pár kapek Kisima oleje provoní a jemně ochutí jak výraznou, tak decentní surovinu, kterou se chystáte servírovat jako předkrm. Ať už podáváte studený nebo tepelně opracovaný chod, náš olej ho pozvedne na vyšší úroveň. Zkuste jím zakápnout grilovanou zeleninu, sýry, nebo třeba fíky.
Do pomazánky
- Mít do zásoby nachystanou dobrou pomazánku je vděčné řešení občerstvení jak pro návštěvy, děti, tak samozřejmě pro vás. Na snídani, svačinu, i lehkou večeři. Kombinovat můžete se spoustou surovin a snadno se tam schová zvadlá či (dětmi) neoblíbená zelenina.
Pesto
- Kisima oleje krásně doplní pesta, se kterými se dá skvěle experimentovat. Využijete i povadlejší kousky bylinek nebo zeleniny, které jste v lednici moc dlouho přehlíželi. Petrželku, bazalku, mátu, česnek, parmezán… Popusťte uzdu fantazii. Pokud se vám tyto tipy zdají moc vegetariánské, věřte, že taková salsa chimichurri s některým z Kisima olejů bude skvělým parťákem pro váš steak.

Na polévku
- Na vybrané druhy polévek a krémů se hodí pár kapek Kisima oleje. Dodá jim šmrnc a podpoří vůni i chuť základních surovin. Navíc takové elegantní servírování naláká i strávníky, kteří třeba běžně polévkám tolik neholdují. Olej z vlašských ořechů se hodí k polévkám a krémům z kořenové zeleniny, pórku, hrášku či špenátu. Dýňový olej nemusí zdobit jen dýňovou polévku, ale také třeba batátový krém či polévky z luštěnin, úžasně se snoubí třeba s indickými recepty.
K příloze
- Zrovna vám došly bylinky nebo semínka na ozdobení přílohy? Zakápnutí Kisima olejem poslouží často stejně. Oleje se hodí na pyré (třeba z batátů nebo květáku), bramborové kaše, křupavou bagetku, grilovanou zeleninu nebo třeba na rizoto. Jen nezapomeňte olej vždy použít až před servírováním, neměl by se tepelně upravovat.
Na dezert
- Především Kisima olej z vlašských ořechů se úžasně hodí k dezertům. Můžete s ním jednoduše lehce přelít zmrzlinový pohár nebo leckterý dezert, ať už dorty nebo třeba muffiny. Úžasně se bude hodit ke sladkému, jehož základem jsou jablka, nebo k mrkvovému dortu. Ovšem ani dýňový olej nezůstává pozadu a krásně doplní především dezerty z dýně, ať už budete připravovat cupcaky, koláče, cheesecake, nebo bábovku.